WELKOM

In februari 1979 gaf ik een avondvullende voorstelling met eigen liedjes bij wijze van tijdelijk afscheid, omdat ik een half jaar lang met rugzak en gitaar op wereldreis ging. Nu, 40 jaar later, pak ik die draad weer op met een nieuwe theatervoorstelling vol verhalen en eigen liedjes.
Op 22 februari 2019 is de première in vestzaktheater De Schelleboom in Oosterhout.

Klik hier voor alle informatie over de theatervoorstelling!

 

Een nostalgische outfit en liedjes van vroeger...
maar gepresenteerd op een moderne, feestelijke wijze!

Ik ben Theo van Drunen, 61 jaar en al 37 jaar troubadour op allerlei feesten.

Ik ben als troubadour vooral een entertainer die graag het hele feestgezelschap meeneemt voor lachen en meezingen.
De interactie met het publiek is belangrijker dan de keuze van de muziek.
Maar het grote succes schuilt toch steeds weer in de combinatie.

TROUBADOUR

Op 12-jarige leeftijd leerde ik mezelf gitaar spelen. Bovendien begon ik zo ongeveer vanaf "dag één" met het schrijven van eigen liedjes. (Ik heb ondertussen zo'n 200 liedjes op mijn naam staan.)

Toen ik 14 was trad ik voor het eerst solo op. In een "soos" in Oosterhout op een zondagmiddag. Er was amper 20 man publiek (waarvan de helft bij de organisatie hoorde), maar het was toch een succes. Ik noemde mezelf een "troubadour" en speelde in die tijd liedjes van Boudewijn de Groot, Jaap Fischer, Dimitri van Tooren en Miel Cools (een Vlaams troubadour) naast mijn eigen liedjes.

Tot m'n 24e bleef ik optreden met steeds meer eigen liedjes en steeds minder liedjes van andere artiesten, tot ik een compleet eigen programma had. Ik had daarmee best aardig succes met een paar  hoogtepunten; zo stond ik in het voorprogramma van Urbanus en later van Lee Towers, trad ik in België op op een groot kleinkunstfestival en stond Pierre Kartner een keer in mijn voorprogramma. Ik haalde regelmatig de krant en de recensies werden steeds beter.

Toen ik eerst mijn "carrière" als troubadour had onderbroken voor een wereldreis van een half jaar en daarna ging studeren (ik ben uiteindelijk leraar Nederlands en Duits geworden), verdwenen die optredens met mijn eigen programma naar de achtergrond.


Foto: Martijn Sikking

Wat altijd is gebleven (vanaf mijn 12e dus) is het zingen en spelen op feesten met wat ik gemakshalve maar het "kampvuur-genre" noem.

Ook op vakantie moest de gitaar altijd mee en amuseerde ik de vakantiegangers op de camping, op de boulevards van Franse kustplaatsen of romantisch op het strand.

De tekening links (gemaakt door Frans Bijvanck) geeft een aardige impressie: de campingeigenaar fungeert even als muziekstandaard. Dat er doorgaans ook nog zo'n 200 campinggasten omheen zaten, is op deze tekening niet te zien.

In 1982 werd ik benaderd door het Curiosahuys in Sprang-Capelle om als troubadour hun Bourgondische feesten te komen opluisteren. Dat werd het begin van een carrière als "feest-troubadour" op bruiloften en partijen.

Na ruim 6 jaar verliet ik het Curiosahuys, omdat ik ondertussen een uitgebreide eigen "klantenkring" had opgebouwd. Ik speelde bij mensen thuis, in cafés, in zaaltjes, op rondvaartboten, in huifkarren... je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het wel gedaan!

Na een rustige periode van 4 jaar (ik moest immers ook tijd hebben voor mijn gezin en mijn eigen ICT-bedrijf) heb ik vanaf begin 2002 de draad weer opgepakt en ben ik weer volop de entertainer die toch nooit in mij verloren gaat!


Klik op de foto voor meer informatie...

Ik heb snel door met wat voor gezelschap ik te maken heb en pas mijn aanpak daar op aan. Ik speel niet alleen gitaar, maar ik "speel" ook met het publiek. Altijd met humor en altijd respectvol!

Hierboven ziet u de fotokaart die ik lange tijd als "visitekaartje" gebruikte. Ondertussen is er een nieuwe fotokaart, want ook troubadours worden ouder...

 

 

REACTIES

Hieronder volgende enkele van de vele enthousiaste reacties die ik mocht ontvangen.

 

"Wat hebben we een lol gehad. Echt super! Hele fijne dagen en ga vooral zo door. Groetjes Thea"

"Bedankt voor de geweldige middag! Wij hebben ontzettend genoten van je optreden. Het was fantastisch!"

"Ook wij hebben het als een heel leuke dag ervaren en ik zie je dan ook graag terug op het Binnenhofje!"

Hallo Theo

We hebben afgelopen zaterdag een geweldig feest gehad mede door je geweldige optreden. Alleen maar hele positieve reacties gehad van een ieder en het leuke was dat vanaf de eerste noot iedereen volop heeft meegezongen en gedaan. Het was helemaal geweldig!!!
Edward heeft geïnformeerd naar jouw adres en telefoonnummer voor een groot feest dat hij gaat organiseren.
Leuk detail : Tijdens een partijtje voetbal op maandag met onze kleinzoon Jarno riep hij spontaan na het scoren van een doelpunt: "Tuut-tuut-tuut, to-ma-ten-soep!" Dus ook op hem heeft het veel indruk gemaakt.

Nogmaals veel dank en heel veel suc6!!!

Groet, Ger en Marie-Anne Ballering, Geldrop

P.s.: De totale opbrengst van het feest voor de Alpe d'Huzes: 740 euro!


Hallo Theo,

Je optreden was geweldig goed!

Groetjes,

Frans van Halem


Beste Theo,

Nogmaals reuze bedankt voor de zeer geslaagde avond gisteravond. Er is gelachen,er zijn tranen gelaten van emoties. Iedereen heeft me vandaag een sms-je gedaan om te melden: mooie locatie, zeer lekker eten, ambiance tot en met dank zij de troubadour - en dit gaat wel over jou.

Vriendelijke groeten,
Alda en Jos


Hallo Theo,

Mede door jouw optreden is ons 40-jarig huwelijksfeest een onvergetelijke middag/avond geworden. Het was voor velen een verrassing en ook een herkenning dat je er weer was. Op ons 25-jarig huwelijksfeest was je er ook. Dat maakte het zo bijzonder. Jij vermaakte de gasten enorm, iedereen heeft genoten.
Enorm bedankt, het was geweldig.

Hartelijke Groeten,

Teun en Elly Stolk


Beste Theo,

Het heeft even geduurd, maar wij willen alsnog reageren op jouw optreden tijdens ons huwelijksfeest. Het was in een woord geweldig!!! Hoe jij het gezelschap op sleeptouw nam en ze werkelijk alles liet doen, wat ze normaal niet doen was fabuleus.
Terwijl ik dit zit te schrijven, zingt het “treintje” alweer door mijn hoofd. Wij hebben vernomen, dat je onze mosselavond ook komt opluisteren.
Nou, reken maar: wij zijn van de partij!!! En dan zullen wij de andere gasten wel eens leren hoe het treintje werkt.

Bedankt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ineke en Willem van der Sluis-Speeks


Hoi Theo,

Bedankt! Bedankt! Bedankt!

Het was helemaal geweldig, jouw optreden zette de puntjes op de i van een perfecte dag!

Hierbij nog een foto van jezelf.

Liefs
Annemiek & Lex


Hallo Theo,

Gezien de reacties welke wij hebben ontvangen heeft een ieder op ons feest van jouw optreden genoten.
Ook voor ons was het een geslaagde middag.
Aangezien wij jou niet kenden vóór ons feest was het afwachten wat ons te wachten stond.
Ik kan je zeggen het was uitstekend hoe jij ons en onze gasten hebt weten te vermaken.

Theo, bedankt en de hartelijke groeten.
Gijs en Alice Blonk


Beste vrienden en familie,

hopelijk hebben jullie net zo genoten afgelopen zaterdag als ik. Uit de eerste reacties af te leiden wel, mede dankzij het uitstekende buffet van Kookstudio Herman Meassen uit Reuver en het spetterende optreden van Theo de Troubadour. Ik vond het erg leuk dat jullie er allemaal waren en wil jullie ook hartelijk danken voor de mooie geschenken. Ik zal met veel plezier aan mijn 40e verjaardag terugdenken.

Leo, Christianne, Joris, Adriaan, Ron, Onno, Koen, Saskia, en last but not least Anna nogmaals heel erg bedankt voor de hulp bij de organisatie en uitvoering!

Bijgaand nog een foto als herinnering en graag tot een volgende keer,
Marcel Menger


Hallo Theo,

na alle feestdagen achter de rug te hebben blikken we nog regelmatig terug op ons kerstdiner. Wat was het een gezellig kerstdiner mede dankzij door jouw optreden natuurlijk! Het was gewaagd, maar het is uitgedraaid op een geweldig samenspel. Het mooiste compliment wat je als organisatie kan krijgen is toch als iedereen met een fijn gevoel naar huis gaat en er nog lang over nagepraat word. Een 85-jarige bewoner vertelde ons, dat hij het mooiste kerstfeest beleefd had ooit! Nou als dat geen 'Christmas Carol' is! Theo, nogmaals bedankt en hopelijk tot ziens!

Groetjes namens
Team St. Martinus, Zevenbergschen Hoek


"Hoi Theo,

Even een reactie op gisteravond voor ons koor in Oudenbosch.
Het was een gezellige avond mede door jou presentatie. We waanden ons weer rond het kampvuur en jaren jonger. Hartelijk dank voor zoveel nostalgie.
De Nederlandse Amerikaan: 'Zijn neus lijkt wel een krentenbol, ik wou dat ik er in happen kon.' Misschien een nieuwe versie, maar deze kwam weer boven.
Succes en tot horens over vijf jaar,of elders op een feestje.
Hartelijke groet."

Lucie

"Hallo Theo,

Ik had je beloofd een mailtje te sturen, dus bij deze.
We hebben gisteravond enorm van je optreden genoten,je was weer helemaal in vorm. We hebben het feestje nog verder voortgezet in een plaatselijke bruine kroeg, dus je begrijpt dat het een latertje is geworden.
Maar al bij al hebben we het heeeeeeeel gezellig gevonden en we hopen allemaal dat we je nog een keer terugzien.
Heel veel groetjes en dank je wel voor je gezelligheid, spontaniteit en vrolijkheid van,"

Wilma, de jongste uit het West Brabants Gemengd Koor'


"Goedenavond Theo,

Sinds gisterenavond mogen wel zo amicaal zijn gelet op het interactieve contact bij je optreden. Ik ken maar 2 woorden om je optreden samen te vatten: GROTE KLASSE!
Toen je begon dacht ik: "Dat wordt niks, dit past niet bij ons feest." Maar al snel moest ik mijn mening herzien, toen je zonder microfoon iedereen overstemde en de aandacht wist te trekken, nog sterker wist te boeien en 'dwong' mee te doen. (Je zou een aanwinst zijn voor ons Mades Mannenkoor!)
Jouw optredens hebben heel sterk bijgedragen tot een welslagen van ons 15-jarig jubileum van buurtvereniging 'De Waai' (augustus 2006), waarmee ik de voorzitter feliciteer en eveneens met zijn keuze om jou te strikken voor deze avond.
Nogmaals de complimenten en ik zal veel reclame voor je maken!"

Chris  Kokke


"Hallo Theo, hierbij een paar foto's van mijn feest (juli 2006) wat jij op een heel leuke manier hebt opgeluisterd. De stemming zat er meteen goed in door de manier waarop jij dit hebt aangepakt. Nog bedankt."

Ina Knippels


Foto op de achterzijde van Maggezien (april 2005), het interne huisblad van SOVAK, een instelling voor verstandelijk gehandicapten.

De opening van een nieuwe locatie werd door mij opgeluisterd met "lopende muziek" en de cliënten en hun ouders en verwanten, medewerkers en vrijwilligers hebben daar zichtbaar van genoten!


Theo,
Nogmaals bedankt voor het optreden als troubadour.
We hebben veel leuke reacties ontvangen van onze gasten en zelf hebben wij natuurlijk ook genoten. Vanavond de video teruggezien van gisteren. Het is een leuke herinnering voor later.

Groetjes van Gerard, Tiny en Marcel

 


Voor 't Bonte Paard in Abbekerk ben ik al 15 jaar lang een soort van "huistroubadour". Niet dat ik er elke maand kom, maar als er iets bijzonders te doen is, dan weten ze mij altijd weer over te halen de verre reis naar de kop van Noord-Holland te maken. Het artikeltje hiernaast gaat ook over een optreden voor 't Bonte Paard, maar dan voor het personeel en niet in Noord-Holland, maar in het Limburgse Arcen.


Hoi Theo!!

Wat was jij gisteren een verrassing!!
Geweldig hoe jij al tijdens de eerste noot de juiste toon weet te zetten naar een fantastische avond, ook al was het maar een tweepersoonsfeestje. Vooral het interactieve liedje met o-me-let en to-ma-ten-soep vonden we erg leuk.
We hebben ervan genoten!!

Ellen en Ton

 

Met mij als troubadour wordt het pas écht feest!
Troubadour Theo

 

MUZIEK

De meeste optredens komen voort uit eerdere optredens. Ik hoef dan niet uit te leggen wat ik doe en hoe ik dat doe. Maar als mensen via-via van mij gehoord hebben of mij via deze website hebben gevonden op het internet, dan ligt dat anders.

Ik kan dan wel de titels noemen van de liedjes die ik doorgaans speel, maar eigenlijk gaat het niet om welk liedjes ik zing. Het gaat erom op welke manier ik contact met het publiek maak en de liedjes gebruik om tot een feestelijke interactie te komen met mijn publiek.

En aangezien ik met mijn ruime ervaring altijd goed in kan schatten wat het publiek wil, komt die interactie ook altijd tot stand. Dit tot groot genoegen van het publiek en zeker ook van mijzelf. Elke keer na een optreden moet ik dan weer concluderen: "Ik heb het als troubadour heel erg naar mijn zin gehad en weet daarom zeker, dat de gasten ook een uitstekende, gezellige, humoristische tijd hebben gehad."

Maar voor de twijfelaars kan ik wel verklappen, dat veel van de door mij gebruikte liedjes uit de oude doos komen. Oude Nederlandse volksliederen, liedjes van Boudewijn de Groot en andere bekende kleinkunstenaars, Engelse liedjes van Simon & Garfunkel, Bob Dylan, The Beatles, etc., Ierse zeemansliederen en altijd nog een paar bekende Franse en/of Spaanse liedjes.

 
 

CONTACT

U kunt rechtstreeks contact opnemen via een van onderstaande wegen:

Mail mij: info@troubadourtheo.nl

of

Bel mij thuis: (0162) 45 93 55

of

Bel mij mobiel: 06-51 17 53 48
(een SMS-je of WhatsApp-berichtje mag desgewenst ook)

U kunt ook een geheel vrijblijvende en informatieve aanvraag voor een optreden doen door onderstaand formulier in te vullen.

Uw gegevens
Naam


Foto: Martijn Sikking

 
Evt. bedrijfsnaam
Adres
Postcode
Woonplaats
Telefoon
Mobiele telefoon
E-mailadres
Gegevens optreden (graag zo volledig mogelijk)
Datum
Tijd circa
Locatie
Aantal gasten circa
Soort feest
Verdere gegevens, vragen en opmerkingen