Muziek

(Foto: www.fotografie-simone.nl)

De meeste optredens komen voort uit eerdere optredens. Ik hoef dan niet uit te leggen wat ik doe en hoe ik dat doe. Maar als mensen via-via van mij gehoord hebben of mij via deze website hebben gevonden op het internet, dan ligt dat anders.

Ik kan dan wel de titels noemen van de liedjes die ik doorgaans speel, maar eigenlijk gaat het niet om welke liedjes ik zing. Het gaat erom op welke manier ik contact met het publiek maak en de liedjes gebruik om tot een feestelijke interactie te komen met mijn publiek.

En aangezien ik met mijn ruime ervaring altijd goed in kan schatten wat het publiek wil, komt die interactie ook altijd tot stand. Dit zeker tot groot genoegen van het publiek en ook van mijzelf. Elke keer na een optreden moet ik dan weer concluderen: “Ik heb het als troubadour heel erg naar mijn zin gehad en weet daarom zeker, dat de gasten ook een uitstekende, gezellige, humoristische tijd hebben gehad.”

Maar voor de twijfelaars kan ik wel verklappen, dat veel van de door mij gebruikte liedjes uit de oude doos komen. Oude Nederlandse volksliederen, liedjes van Boudewijn de Groot en andere bekende kleinkunstenaars, meezingers als “Het kleine cafĂ© aan de haven” of “De klok van Arnemuiden”, Engelse liedjes van John Denver, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, The Beatles, etc., Ierse zeemansliederen en altijd nog een paar bekende Franse en/of Spaanse liedjes.